Kickboksen Den Bosch. Bij HVO Personal training kun je terecht voor kickboksenlessen in Den Bosch, zowel voor gevorderden als beginners. Tevens zijn er kickbokslessen voor de kinderen, waarin Henri van Opstal de kinderen respect, stoot- en trap technieken en weerbaarheid aanleert. Snelheid, conditie en kracht gebundeld in een explosieve vechtsport.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en tae-kwondo. Kickboksen is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen agressieve sport. Discipline en respect staan centraal in onze lessen, waar agressie dus zeker niet word getolereerd. Deze lessen zullen u aangeboden worden door profesioneel kickbokser Henri van Opstal. Kom een langs voor een gratis proefles en ervaar het zelf.

HIGH SCHOOL KICKBOXING:

High school kickboxing, speciaal voor de jongeren in middelbare school leeftijd, van 13 t/m 16 jaar. In deze groep gaat het niveau weer een stapje omhoog. In deze les worden de jongeren uitgedaagd net dat beetje extra te geven. En zullen zij, omringd door leeftijdsgenoten, ook voorbereid worden op de verschillende technieken zoals in onze reguliere (volwassen) kickbokslessen. Dit is immers de volgende groep waarin zij terecht kunnen vanaf 17 jaar. Naast de technieken vergroot deze les ook uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen en kracht maar blijft veiligheid, respect voor elkaar en discipline op 1 staan.

SPARREN KIDS/JEUGD:

Deze training is een extra training als aanvulling op de techniek lessen, in deze lessen maken de groepen kennis met verschillende spel/spar vormen van het kickboksen en boksen. Dit word altijd onder toeziend oog van onze trainers gedaan en zal na afloop met de groep geëvalueerd worden, wat ging er goed, wat kan er beter. Deze training is uiteraard niet verplicht, wil jij graag deelnemen aan deze training? Doe dit in overleg met de trainer.

WEDSTRIJDTRAINING:

De volgende stap. Speciaal voor de kids jeugd bij wie de interesse voor wedstrijden gewekt is. In deze training word je voorbereid op wedstrijden. Denk hierbij aan, blok- slip oefeningen, stoten niet alleen op de handschoenen maar ook op de dekking, sparring en hoe gebruik ik de ring. Deze training is een extra aanvullende training op de techniek lessen. Deelname aan deze training gaat altijd in overleg met de trainer. Kickbokswedstrijden zijn mogelijk vanaf 10 jaar en is dan ook, op moment van schrijven, t/m de leeftijd van 17 jaar zonder hoofdcontact.

KICKBOKSEN VOLWASSEN:

Onze volwassen kickboks lessen zijn vanaf 17 jaar, in deze lessen worden de verschillende stoot en trap technieken aangeleerd bij elkaar op de handschoenen, scheenbeschermers en trapkussens. In deze les leer je o.a. het juist uitvoeren van deze stoten en trappen en het blokken/opvangen daarvan. In deze les ligt de focus op techniek, snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht. Sparring zal dan ook niet standaard in deze les aan bod komen, hier hebben wij aparte trainingen, regelmatig aansluitend, voor ingepland in het rooster. Ook is er een aparte wedstrijd training voor volwassenen.

BOKSZAKTRAINING:

Tijdens onze bokszaktrainingen ga je voornamelijk het gevecht met jezelf aan. In deze les is er geen fysiek contact en worden de technieken uitsluitend op onze bokszakken gebruikt. Perfect om de stoten, en evt trappen, op een juiste manier op de bokszak aan te leren. Deze les is dan ook voor iedereen, jong/oud, man/vrouw. Een total body work out. Je zal merken dat je conditie maar ook kracht en uithoudingsvermogen door deze les met sprongen vooruit gaat. Daarnaast is deze les ideaal voor mensen die aan hun gewicht willen werken, elke les net dat beetje extra geven, steeds meer uit jezelf willen halen en je volledig uit leven op de bokszak. Is je interesse voor deze les gewekt? Vraag dan nu een gratis proefles aan.
*Bokszaktrainingen zijn er ook in ladies only vorm.

LEEFTIJDEN KIDS/JEUGD/HIGH SCHOOL:

Onze kids en jeugd groepen zijn ingedeeld op leeftijd volgens onderstaande overzicht:

  • Minikids: 4 én 5 jarigen.
  • Kids: ‪6 t/m 8 jaar.
  • Jeugd: ‪9 t/m 12 jaar.
  • High School Kickboxing: ‪12 t/m 16 jaar.
  • Kickboksen Volwassen.

Tijdens de lessen word er gebruik gemaakt van beschermend materiaal, dit kan ten allen tijden bij ons geleend worden.

MINIKIDS:  (4 én 5 jaar)

In deze les, speciaal voor de allerkleinste, laten wij de kinderen op spelenderwijze kennis maken met het kickboksen, zowel de stoot- als trap- technieken komen aan bod, maar ook coördinatie en motoriek worden uitgedaagd in verschillende spel vormen. Ouders kunnen vanuit onze kantine op groot scherm of door het raam deze 45 minuten durende les van dichtbij mee volgen.

KIDS: (6 t/m 8 jaar)

In deze les laten wij de kinderen kennis maken met het kickboksen, onze focus ligt hierbij op techniek. De verschillende stoot- en trap- technieken komen aan bod. Maar ook de snelheid, het uithoudingsvermogen, inzicht en coördinatie worden bij deze training uitgedaagd. Tevens is deze training ook zeer geschikt als weerbaarheidstraining, kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en discipline. Deze lessen zijn voornamelijk gefocust op technieken, de kinderen leren deze technieken dan ook bij onze trainers op de pads. Mocht de interesse voor verschillende sparvormen gewekt zijn dan hebben wij hier een aansluitende maar losse training voor op de vrijdag avond.

JEUGD:

Onze jeugd lessen zijn voor de leeftijdscategorie van 9 t/m 12 jaar. In deze lessen breiden wij technieken uit, denk hierbij o.a. aan het blokken van trappen en stoten. De jeugd leert in deze training, onder toeziend oog van onze zeer bekwame trainers, bij elkaar op de handschoenen te werken. Kickboksen is immers een contact sport, goed voor de zelfverdediging, discipline en respect voor elkaar. Zo word deze groep klaargestoomd voor de volgende groep, onze High School Kickboxing lessen.

Wil jij graag kickboksen bij HVO in Den Bosch of heb je nog vragen? Neem dan even contact op!

Time For Action
Actueel lesrooster
Prijzen
Actuele tarieven