Op 6-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de ring. Zijn eerste officiële wedstrijd sloot hij met winst af. Daarna is alles in een sneltreinvaart gegaan, hij vocht steeds meer wedstrijden en besloot op 13-jarige leeftijd er bij te gaan boksen. Dat was in eerste instantie om het uiterste uit zijn kickboksen te kunnen halen. Maar het boksen ging echter zo goed dat dit al snel leidde tot ook een bokscarrière. Zo heeft Henri voor het Nederlandse team uit mogen komen door meerdere wedstrijden en interlands te vechten in o.a. Ierland, Denemarken en Schotland. Met uiteindelijk een record van 24 wedstrijden waarvan 20 met winst afgesloten. Tot hij op 17-jarige leeftijd toch weer de keuze maakte om zich volledig op het kickboksen te focussen.

Het kickboksen heeft Henri op vele plaatsen gebracht, van Suriname tot Japan en nog veel meer. Henri is Nederlands en Europees kampioen geweest in de klasse tot 67 kg. Toen hij de overstap maakte naar de categorie tot 70 kg heeft hij in 2010 de halve finale van de S-cup bereikt waar hij die op punten heeft verloren van de thai Buakaw. In 2012 heeft Henri opnieuw de finale bereikt en dit keer heeft hij het helaas op punten af moeten geven aan Andy Souwer. Verder heeft hij in deze a-klasse categorie in totaal 37 losse partijen gevochten waarvan 29 gewonnen en 8 verloren.

In 2014 kwamen de boks  schoenen weer uit de kast, in dit jaar heeft Henri 3 prof partijen gebokst, alle 3 gewonnen, met als hoogtepunt zijn 8 x 3 partij in koninklijk theater Carre. Dit alles word natuurlijk verder vervolgd in 2015, zowel als bokser en als kickbokser.

Neem Contact op voor meer informatie over de trainingen die Henri geeft!

Wikipedia